Propozycje dla grup zorganizowanych:
Oto przykładowe kalkulacje wyżywienia na stołówce:
1. Bankiet:
– zimne zakąski (szwedzki stół: półmiski wędlin i zimnych mięs, tatar, śledzie w oleju, galareta z kurczaka lub nóżek, jaja w majonezie, sałatka z tuńczykiem, sałatka jarzynowa i przystawki:
grzyby w occie, ogórki kiszone, papryka marynowana, pomidory, ogórki)
– „Ciepły przerywnik” (bigos, lub fasolka po bretońsku, lub barszcz czerwony z uszkami, lub żurek)
– ciasta
– soki i napoje gazowane
Cena bankietu:
95 zł za osobę ( w okresach świątecznych lub sylwestrowym cena wynosi 130 zł)
Napoje alkoholowe we własnym zakresie
2. Śniadanie:
– (jajecznica, lub inna potrawa, oraz półmiski wędlin i zimnych mięs, przystawki, herbata)
Cena śniadania:
15 zł za osobę
3. Obiad:
– (zupa + II danie + surówka + warzywa na ciepło + soki)
Cena obiadu:
30 zł za osobę
Oto przykładowe kalkulacje różnych możliwości wyżywienia na świeżym powietrzu (grill znajduje się w zadaszonej altanie):
1. Grill
-karkówka,boczek, biała kiełbasa, kaszanka
-bigos, lub cokolwiek innego na ciepło
-pieczywo,musztarda, ketchup, masło i.t.p.
-ogórki,papryka, pomidory
-napoje, herbata
Cena:
70 zł za osobę
2. Ognisko
-kiełbaski do samodzielnego pieczenia
-bigos, lub cokolwiek innego na ciepło
-golonka gotowana
-pieczywo, musztarda, ketchup, i.t.p.
-ogórki,papryka, pomidory
-napoje, herbata
Cena:
70 zł za osobę
3. Ognisko II
-kiełbaski do samodzielnego pieczenia, pieczywo, musztarda, ketchup, ogórki,
zastawa jednorazowa
Cena:
35 zł za osobę
Cena wynajęcia gospodarstwa na jeden nocleg wynosi 1000 zł . Przy pobytach dłuższych koszt wynajęcia wynosi 750 zł za dobę. Przykładowo wynajęcie gospodarstwa na cały weekend (od piątku do niedzieli) koszt całkowity wynosi 1500 zł
Wypożyczenie roweru:
15 zł/dzień
Wypożyczenie roweru z silnikiem spalinowym + paliwo na 100 km:
50 zł/dzień
Wypożyczenie kajaka:
60 zł/dzień
Dowóz kajaków na miejsce spływu i odbiór:
150 zł